餐厅: 上品火鍋料理
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-08-28 200 浏览
今日同表哥打边炉吹下水~我地两个最钟意去D散叫又高质既餐厅打边炉架啦揾下揾下就揾到上品火锅啦今晚点左一份刺身拼盘 ($488) 仲送一个火锅汤底俾你~呢款刺身拼盘内容都几丰富~有北寄贝、鲜带子、象拔蚌、甜虾、鲍鱼、三文鱼同埋泰式生虾捞唔系讲笑,刺身质素好过我预期㖞!带子唔系薄薄一片,都算有少少厚,食落好鲜甜!三文鱼够哂肥美新鲜够冻!鲍鱼就有三只,每只开两边,估唔到又几爽口㖞~不过最好笑都系个泰式生虾捞, 酱汁够哂惹味同埋够辣!我同表哥都好钟意!虾又大大只!汤底就拣左鲜茄薯仔牛粒锅~茄味浓郁,配牛肉真系天生一对~同埋汤底有大量秀珍菇同蕃茄,可以悭返唔叫蔬菜虽然锅底有牛粒,但都叫左一份安格斯肥牛~雪花纹几靓,放入汤底滚佢十秒左右就食得~真系好食到只溶系口另外仲叫左流沙汁酿墨鱼丸、贡丸、猪粉肠、鬼马油条同埋乌冬墨鱼丸弹牙可口,入面既流沙馅令成粒墨鱼丸加唔少分~猪粉肠处理得几好~无臭味最后落个乌冬做结尾,真系超正!
揾下揾下就揾到上品火锅

今晚点左一份刺身拼盘 ($488) 仲送一个火锅汤底俾你~
唔系讲笑,刺身质素好过我预期㖞!

另外仲叫左流沙汁酿墨鱼丸、贡丸、猪粉肠、鬼马油条同埋乌冬

墨鱼丸弹牙可口,入面既流沙馅令成粒墨鱼丸加唔少分~
猪粉肠处理得几好~无臭味
最后落个乌冬做结尾,真系超正!
2019-08-24
  • 刺身拼盘