2019-07-18
今日放工之后带妈妈去食好西~就去左呢间位于铜锣湾嘅西餐厅!呢间西餐厅提供除左出名食蚝同海鲜拼盘之外,仲提供多款西餐佳肴、酒精饮品同佐酒小吃。我地order左海鲜拼盘、中size生蚝、西冷牛排、同芝士黑松露焗大啡菇。海鲜拼盘超级丰富,有虾、带子、龙虾、螺同焗蘑菇~因为大部分海鲜都加左芝士同香草去焗所以食起上来特别香!海螺就无加芝士,但蒜蓉味好香浓;带子啖啖肉非常鲜甜;海螺肉质爽甜,唔会好硬!龙虾好多虾膏所以好香口;虾肉尚算鲜甜。焗蘑菇超好味,因为落左黑松露酱,特别惹味。而且蘑菇焗得刚刚好,非常juicy!生蚝好抵食,只不过系18蚊一只,都几大同有肉地,肉质爽口,有海水味,鲜甜!西冷牛排带油花,唔会煎得太老,配菜薯角都炸得好香口!饮品方面妈妈就叫左橙汁,我就叫左手工啤酒!手工啤酒系咸柠味,所以带微酸,味道都几清新。呢间餐厅可以话系同朋友倾计饮嘢嘅好地方!
呢间餐厅可以话系同朋友倾计饮嘢嘅好地方!