2024-06-19 406 浏览
话说同行7人叫小菜食,咁唔够饱加饭食好正常啦。成15蚊一个白饭,冇办法😮‍💨灯油火蜡都系钱,夜晚10点后加多$3,都冇问题$18一个白饭。咁开头就叫咗粟米斑块,咁吖姐就唔知点解写咗做碟头饭形式上,但系其他就小菜形式(一开始已经同姐姐讲咗我地系叫小菜)好啦咁出咗碟头饭,咁个姐姐都知衰咗,佢就叫厨房退咗碟白饭,然后佢改单,就以小菜价钱去俾一人份量嘅碟头饭既𩠌我地。咁开头我地一开始已经叫咗6个𩠌6个白饭,然后再加多4个白饭。谂住买单啦,阿姐已经收咗工,得返个叔叔,因为阿姐总共改过两次单,张单已经(花呢花绿)(第二次改完单嘅时候,个姐姐睇都唔睇,就咁放咗张单喺我碗饭上面) 咁好啦米买单既时候谂住问下侍应叔叔,啲价钱边个数系代表啲咩。咁去到粟米斑腩个数目嘅时候,我哋就问点解会写咗小菜价钱,但系俾咗碟头饭份量嘅,跟住叔叔打俾姐姐问。呢个时候老板就出声,话头先你哋加咗四个白饭,其中两个冇收你地钱架。(态度系非常恶劣)然后我哋哦~原来系咁)。老细再讲钟意食就食唔食就走,张单唔使你哋买啦。我就话唔得既,食饭一定要买单。可能系因为我哋讨论紧张单嘅价钱,讨论得太大声或者太耐,搞到佢有少少跳掣。同行其中一日问

哦~原来系咁)。老细再讲钟意食就食唔食就走,张单唔使你哋买啦。我就话唔得既,食饭一定要买单。可能系因为我哋讨论紧张单嘅价钱,讨论得太大声或者太耐,搞到佢有少少跳掣。同行其中一日问佢,(我哋只不过系想理解吓价钱问题,何必咁嬲?)佢就话得啦,呢张单唔使你哋买,拍枱!叫我哋走,到最后报警收场

总括,可一不可再,向华辉说不
事后得知,原来呢间茶餐厅已经唔系第一次,因为老板态度搞到报警😓😓😓