2013-10-24 1092 浏览
今日大家都唔知去边到食晏好,老板就介绍咗一间新开的日本餐厅比我地。睇佢舖面好似唔系好大,应该唔系好放到我地一行12人,但系我错了,佢突然间系餐厅的最入面变咗张长枱出来,仲可以间到间房,虽然只系用拉出来的大闸门做墙,但系对我地来讲午餐变咗私人敍会,就真系惊喜。至于食物方面,佢地一样唔吗夫,有8,9样lunch set可供选,寿司定食,刺身,锅物,乜都有,任君选择。每个餐都唔同的特色,真系好正。首先跟餐有汤,沙律同一个出面好少有的冻豆腐。鱼生饭,比咗好多海胆,好鲜甜;寿司定食件件都好有份量,整得又靓,见都都唔舍得食;刺身有好多款式,见到都知用料新鲜;不得不讲个牛肉锅,啲牛肉好嫩骨,又有个蛋系面,可以整蛋花又可以整到牛肉再好食啲(好似打边边咁样),又可以将佢放落饭到食,呢个食法真系一流。哈哈,我地果日真系好好彩,估下我地见到边个.....范振锋,佢好nice呀。老板话佢夜晚食见过刘浩龙添呀,所以我地决定再encore,踫下运气。

前菜
寿司拼盆