2022-08-06
嗌左个鹅肝多士 上到黎四件都系酸既 个种酸味好难形容 唔似系食物坏 但系就莫名其妙有种酸味 一开始以为落左黑醋汁 问侍应落左d咩汁 佢话鹅肝系用煎炸方法去煮 无落任何汁 于是我问佢d酸味何来 佢就走左入厨房问老世😂 我地就听到个老世系厨房起晒钢闹我地:「咩酸啊?我试过点会酸啊?如果系我出去我闹死佢地。」之后侍应再走返出黎 同我地讲老世试过系无问题 再同我强调鹅肝多士系佢地餐厅好出名既 第一次听到鹅肝酸左 而包鹅肝系啱啱开既 唔会坏 其实出唔出名都唔关我地事 食到酸就系酸 而我地一开始就讲左d酸味唔系因为坏 只系想问下系咩汁黎 我地系一定会比钱 但最后鹅肝免左我地单 同侍应讲我地比返钱 佢话无所谓餐厅入面有好多贵价肉类 但唔识处理反而会浪费食物 收到客人意见反映第一时间唔系反思 而系一昧地坚信自己无错厨艺永远唔会有进步空间 唔系叫d朋友黎餐厅食饭 朋友话好食就真系好食既😂 善意既谎言会害死人 附上鹅肝多士及红酒汁鸭胸意粉图
附上鹅肝多士及红酒汁鸭胸意粉图