餐厅: 麗都餐廳
资讯:

真系嬲到要打负评,因为老板态度真系恶劣到极致。今日叫外卖早餐,老板听既电话,话外卖加一,因为之前有叫开外卖,亦知道呢两日开始外卖盒加价,要俾2蚊,所以不疑有他,以为老板系指外卖要加多1蚊,就同老板讲,知道了,点知外卖送到来,见到收费多了,就打去问老板,点解有一项叫其他什项既收费,老板态度劲恶劣甘讲,话头先讲左,外卖要加1啰,原来佢口中所讲既加1系要加1%服务费,我地都未讲完要讲嘅嘢,佢就收在我地线。原本2份早餐外卖只要68蚊,外卖盒加咗价,都系要70蚊,再来多个加1%服务费,成个早餐变左77蚊,简单地来讲,成个早餐变相加价加左11蚊,我地话唔要呢个早餐,佢老板就落来吵,话要报警,我就同老板讲,你头先系电话度冇讲系要加1%服务费,老板仲要大声夹恶甘讲,我系冇讲啊,甘又点啊,因为当时舗头有客人在,所以就选择俾钱了事,佢老板仲要话,你地可以唔洗再帮衬,真系第一次见到有老板叫人唔好再帮衬,真心讲过句,其实你讲句唔好意思,原来大家沟通有错,真系甘难咩。如果一开始你讲句唔好意思,就唔会发生呢d令人不愉快既事情。依家真系觉的呢间茶记认真特别,外卖系要加1%服务费既。大家叫外卖过阵要小心啦。
2018-10-30
外卖自取