餐厅: 槟城海南雞飯專門店
资讯:

12点放中午饭, 见咁耐冇嚟呢间餐厅就试下啦, 店内得几位客人, 仲未坐满半间铺头点知入座冇耐, 突然个男老板面红耳赤好大声咁闹个年轻女客人  又话  最劲系个女食客好冷静咁回覆, 佢自己细细声问靓女(职员)问题, 使唔使咁大反应呢, 仲叫老板唔好咁大声闹啲客  对话间得知呢个食客店开张冇耐帮衬架啦,  老板即时好大声讲因为间店啲野好食啫........ 个女食客神回应啲嘢系好食(!), 但系你咁大声闹客, 而佢谂住开心食餐饭, 咁样佢好难食得开心, 仲回覆老板唔好有要求呀嘛...... 最后有个女职员叫老板唔好再出声...老板静左一阵跟住自言自语据前文下理和先到的朋友口中得知, 个食客唔想坐冷气风扇位, 因为冻, 问可否坐后面, 就系咁小事  点知咁就俾老板闹, 相信如果唔系order时要俾钱, 佢应该会起身走人 (我谂我会系咁啦), 老板喺舖头咁大声唔停口咁闹个客始终唔系咁好嘅, 而个下我同个朋友都吓左一跳, 都怕误踏地雷坐多阵留意到老板会要求啲客坐边个位, 而我呢啲唔系经常黎嘅客,就应该唔会知5号枱1号枱其实系边张枱~至于食物方面, 饭唔够热, 姜葱油和豉油直接倒在淋在饭上, 好

点知入座冇耐, 突然个男老板面红耳赤好大声咁闹个年轻女客人 [食个几十蚊嘅饭多多要求, 唔好咁多要求... ] 又话[点样交租呀?! 你帮我交租呀....... 冻就著褛.....................(下删几分钟的字)]

至于食物方面, 饭唔够热, 姜葱油和豉油直接倒在淋在饭上, 好咸, 我地点嘅鸡虽然唔‘鞋’口,但未熟透, 部分鸡肉有血红色, 费事讲啦,废事老板闹我地,所以唔明点解𠮶位食客话好食....
 坐坐下都发现几凉,加上呢排天气凉咗, 啲饭好快吹到冻, 一冻啲饭就好硬.....

餐厅只接受现金,老板收完钱之后会斩鸡,唔知个阵佢有冇带手套, 冇再留意啦,食物质素再加上一件花生前菜, 应该都唔会再黎啦, 反正附近都有好多选择

建议前去嘅食客唔好有咁多要求,反正想饱腹, 食得够咸,唔肚疴,都可以嘅

2022-11-23