2023-08-18
老板落漏单,呆等半个钟帮衬左好多次,冇谂过愈做愈差夜晚过黎食饭,唔洗等位本以为可以快快食饭之后返屋企执嘢,茶记通常出菜好快架嘛。我地7:20pm到,坐低左好快就叫𩠌,系老板帮我地落单。滑蛋虾仁、菜心炒牛肉、菠萝鸡粒炒饭平时order完都会比张单,呢次冇比我地,我见其他枱都有,我谂冇所谓啦。以为比较简单既菜好快上,冇谂过要等半个钟。系呢半个钟入面,我见到迟过我地黎同迟过我地落order既人已经食紧野,我地好奇怪,以为漏单,问个高高地既妹妹仔,佢话有落既。系呢半个钟入面,我见到两张外卖单都做完,有张仲要水蛇春咁长。而我叫啲菜都未上枱,重点系餐厅冇坐满,等到7:48pm先黎菜心炒牛肉,再等多10分钟,先上滑蛋虾仁,见到啲蛋炒得好老,只系食落仲系少少滑。我哋又继续等碟炒饭,等左5分钟,见到有碟菠萝炒饭,以为系我地,原来系第二枱,我地已经饿到饱,等到饱。最后埋单走人话唔要碟炒饭啦。精彩之处系收银妹妹话冇落到单,老板系隔离只系讲左句好冇诚意既唔好意思,系老板落漏单架!唔会再帮衬!
帮衬左好多次,冇谂过愈做愈差
我地7:20pm到,坐低左好快就叫𩠌,系老板帮我地落单。
滑蛋虾仁、菜心炒牛肉、菠萝鸡粒炒饭
唔会再帮衬!