2018-08-01
成班朋友,讲起打冷就有朋友提议黎陈仪兴,佢地话呢个小店系几有水准。就试试佢啦。蒜香骨 - 炸得好松脆,而且唔会好似得骨无内食,啖啖肉咁。不过系有少少重口味,咸左少少。卤水鹅 - 卤得几入味,份量啱啱好,不过卤水料既层次就略略唔足,咸味比较突出。蚝饼 - 炸得好脆身,不过我就唔系特别好太脆身既蚝饼,不过呢个蚝饼唔会太过淡口。而且蚝既分量都唔少。但系讲好味,又唔算称得去好好味。大漠牛柳粒 - 系我最满意既一道菜。呢味系偏向麻辣,如果本身唔食得辣既朋友就可能会觉得太辣,但系一般朋友就应该会食得好爽。而牛柳既肉质就无令人失望,一样系好嫩多汁。避风塘炒蚬 - 我就唔系好确定避风塘炒蚬系咪打冷食品啦。不过佢系炒得好香浓,而且最重要就系唔会壳多肉少。春菜 - 我就未食过春菜既,整体菜好淋,汤好清甜。
春菜 - 我就未食过春菜既,整体菜好淋,汤好清甜。