开饭啦!!等咗出呢个post好耐😍😍😍平日去都排晒长龙就知咩料!先唔讲食物质素,超用心嘅怀旧大排档风格装潢真系有带你返返去80年代嘅香港感觉🥹成个用餐体验都好特别好有气氛,食物质素更加系超高班!睇吓我食咗啲咩👅😍大排档必食豉椒炒花甲超高水准!味道正宗够哂镬气唔使讲,要特别强调花甲真系只只都咁肥美,一粒沙都揾唔到😂芡汁浓郁包着花甲好惹味❤️‍🔥特别推介屋村三鲜比大家!作为一个前菜冷盘真系冇得输,三鲜包括左猪生肠、墨鱼同埋鸭肾,全部都好新鲜爽口🥹好想赞一赞个豉油调配得超级鲜味,完全能够将食物提升到另一个层次!瑶柱招牌走地鸡,睇吓佢哋嘅葱蒜已经好够诚意,走地鸡真系超级嫩滑,骨肉轻易分离,瑶柱嘅鲜味完全深入鸡肉,处理得超有水准👍🏻👍🏻👍🏻压轴出场嘅系砂煲腊味猪油捞饭🥹麻烦大家一定要叫呢个!呢个系冬季限定菜式,比起一般煲仔饭更加有风味!腊味冬菇香味融入饭粒,食到停唔到!上枱时候记得加入豉油再焗一焗,完美饭焦搞掂🥹🫶🏻下半年我食过嘅餐厅呢间真系数一数二!暂时真系冇嘢可以挑剔,唔系夸张,食物质素真系超乎预期🥹加上环境氛围真系好有感觉,平时用餐或者庆祝节日都好适合😉特别一提,而家晚市仲营业到去凌晨12点

豉椒炒花甲

屋村三鲜

瑶柱招牌走地鸡

砂煲腊味猪油捞饭

下半年我食过嘅餐厅呢间真系数一数二!暂时真系冇嘢可以挑剔,唔系夸张,食物质素真系超乎预期🥹加上环境氛围真系好有感觉,平时用餐或者庆祝节日都好适合😉特别一提,而家晚市仲营业到去凌晨12点!!强烈推荐比大家!🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

| 豉椒炒花甲 $148
| 屋村三鲜 $88