是日加班加到好夜,本身约左朋友去葵广扫街,但真系太攰了就转战附近餐厅,我本身好钟意食港式茶餐厅,就随便openrice一间茶记就去咗啦,点知一入到去,真系惊喜连连。一入到去,90年代既装修真系好吸引眼球,系一个咁既环境到食野,份外有感觉😍餐厅菜单用90年化信封风格,唔打开睇真系分分钟估唔到佢系菜单😂成个环境都咁有心思,食物又点会差呢,一打开见到有个叫芝士虾球保龄球既食物,仲要配上大量虾同芝士,未点都觉得好邪恶,作为拉丝爱好者既我,二话不说就叫左!黎到,果然!打卡一流,味道方面,原来系系炒饭配芝士虾球同面包,十分有趣,而且餐厅另外上咗大量芝士,作为爱好者既我觉得简直系大大大满足。不过!芝士分量真系太多,食到有小小腻,建议叫多几个好朋友黎分享。独食就太肥了😢另外餐厅仲有晚餐,我朋友点咗巨型厚切无猪柳,真系超巨型!餐厅好大手笔!猪柳超厚,口感又极好,唔似平时食既猪肉咁轫,完全可以比美牛肉既口感,味道方面又好好,再加上餐厅好有心思咁插左一支美国旗,好正,好味,好好玩!重要既野要讲三次!另外大胃王既我地仲点咗老凤鸡翼同蜜椒鸡翼,蜜椒鸡翼简单系神作!我谂应该系用咗蜜糖同黑椒,味道好出众,钟意甜既朋

另外大胃王既我地仲点咗老凤鸡翼同蜜椒鸡翼,蜜椒鸡翼简单系神作!我谂应该系用咗蜜糖同黑椒,味道好出众,钟意甜既朋友一定会爱上!老凤鸡翼就系瑞士汁鸡翼,其实都唔错,但同蜜椒鸡翼比起黎就有小小逊色,实在太惊艳啦蜜椒,好味到令人想即刻encore呀。

饮品方面都好有特色,我点咗雪糕红豆冰,比起坊间既红豆冰实在有心思太多,雪糕系雪糕糯米糍,融咗都唔影响饮品既味道,仲有一张可以食用既啤牌,食得又睇得,好正呀!朋友果杯益力多加冰,就真系益力多加冰😂好饮,但比我果杯实在差太远了。