2010-01-24 18 浏览
今日入沙田,行到倦揾地方食下午茶,见呢间无咩人静静,点知出事.我地两个人食弄下午荼,一个餐加杯饮品,人均消费位位50,唔好以有咩好服务,如标题讲老麦的 service 重好过佢.坐低嗌左两次唔该,个manager都唔采我落单, 到个waitress放低杯水,佢即闪,马上叫住佢落单,佢讲低句你落单呀,连叫我麻烦你等等都无就走左去,原来叫o个个十叫九唔认的manager落单.到食物上了之后,我食了第一口,才发现,上错菜,我要 Mozzarella tomato pizza 但佢上左 parma ham pizza,算,见自己都食左费时话佢落错单.到埋单,又系咁,我老公叫另一个系水吧的manager,佢扮睇唔到,终于o个个闪人waitress经过,同佢讲埋单,佢都有嗌 mic, 五分钟后都无单来,我都火火地,叫佢check下,又系咩都无交待就走左佢,原来佢走去拍o个个十叫九唔认的manager埋单,根本就系o个个十叫九唔认的manager唔action.但重未完,到我比左钱,等找钱,连我老公去完toilet,见我都未出去番入来揾我,前后等找钱都超过十分钟,劲耐,我完全唔知佢点解要搞咁耐,我只

但重未完,到我比左钱,等找钱,连我老公去完toilet,见我都未出去番入来揾我,前后等找钱都超过十分钟,劲耐,我完全唔知佢点解要搞咁耐,我只知 at that moment 我一毫子tips都无比,讲真可以的话我觉得个10% service charge都唔应该比, 都无 service.

出左门口才发觉佢地系 under Habitu group, 好 surprise, causeway bay 同 element 的 habitu cafe 都帮试过, so good, 但呢间完全唔掂
2010-01-24
  • 没有