2018-12-13 336 浏览
趁住正好既岀粮日,决定去食野好既庆祝,难得仲要系周末日,朋友一直都想试下系尖沙咀开左无耐既辣吧,既然决定左就唔多考虑啦。辣吧主打四川菜,有小菜有麻辣串等等既菜式,大多数都围绕住一个辣字,而我今次食既会系爆红既海鲜大咖。海鲜大咖(八款海鲜) $328/1位海鲜大咖分两个选择,应该话系数量既选择,6款同8款,价钱相距唔大,要食就要食尽佢,我系拣左8款既。主要既8款海鲜由厨师指定,其余既四款配料就可以自己决定,我拣既有豆卜、薯条、生菜、萝卜,都唔错吧,至于汤底就拣个火辣既麻辣汤。等左20分钟左右,海鲜大咖终于登场,望住一大盘既海鲜,见到都流口水,份量相当多到,包括有贵妃蚌、鲍鱼、海虾、圣子、肉蟹、鱿鱼筒、元贝同花甲。入面我最期待既就系圣子,肉厚丰满,而且比其他每一种都要爽口甜美。贵妃蚌都系我最常食既海鲜,固然稳阵又爽口鲜甜。重点系肉蟹,系火辣既酱汁底下蟹肉仍然可以渗透岀本身既鲜甜味道。蒜蓉元贝,肉感超满足,上面既粉丝吸收左麻辣既汤汁,别有一番风味。海虾超级多,有吃不完既感觉。整体黎讲都算唔错,期待下次试埋佢既麻辣串。

辣吧

海鲜大咖(八款海鲜) $328/1位

海鲜大咖

贵妃蚌都系我最常食既海鲜,固然稳阵又爽口鲜甜。

海鲜大咖

海虾超级多,有吃不完既感觉。

海鲜大咖

整体黎讲都算唔错,期待下次试埋佢既麻辣串。
辣吧
2018-12-10