终于考完试了😴,梗系要食番餐好既慰劳下自己🤗而放题系不二之选啦,要乜有乜。嚟到铜锣湾,梗系要是试下🇯🇵组长日式放题🇯🇵 系朋友介绍嘅👍🏼呢度嘅装饰好有气氛,挂满灯笼,卡位都几阔络几舒服。一坐低,就即刻攞晒所有嘅点餐纸,我地4个人,份量都系3-4份甘点,因为未知佢既份量系点,都吾敢太冲动😂 除左刺身🍱😍🥒酸辣手拍青瓜虽然得2条, 但佢既味道真系好入味,青瓜够晒爽口,酸同辣比例岩岩好,好开胃, 之后又order左几碟😝刺身拼盘三文鱼🍣超厚身,好肥美, 口感脂感浓郁🤩甜虾 真系鲜甜架,食多几碟都得😂北寄贝肉感肥厚, 有弹性长脚蟹+珍宝带子蟹肉结实入味,我就比较懒,食左一件就无食了!带子口感超正,无腥味,好清甜,又大粒喔,食到返寻味😋之黎又order 左几 round👍🏼 抵晒特大赤虾Size 真系成个手掌甘长,净系甘望已经好开心😍入口啖啖肉, 好鲜美👍🏼寿司拼盘食寿司点会少左炙烧类呢~火炙和牛烧得岩岩好,唔痴牙,入口咬几啖就同饭团融为一体。火炙鳗鱼同三文鱼都系入口即溶😋👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼芝士焗扇贝一定要食x3 芝士、沙律酱、扇贝都系我至爱,三样嘢焗埋一齐,简直系绝配!又香又滑,超好味!串烧
终于考完试了😴,梗系要食番餐好既慰劳下自己🤗
放题系不二之选啦,要乜有乜。

呢度嘅装饰好有气氛,挂满灯笼,卡位都几阔络几舒服。
因为未知佢既份量系点,都吾敢太冲动😂 除左刺身🍱😍

🥒酸辣手拍青瓜

虽然得2条, 但佢既味道真系好入味,青瓜够晒爽口,
酸同辣比例岩岩好,好开胃, 之后又order左几碟😝

刺身拼盘

三文鱼🍣超厚身,好肥美, 口感脂感浓郁🤩
甜虾 真系鲜甜架,食多几碟都得😂
北寄贝肉感肥厚, 有弹性

长脚蟹+珍宝带子
蟹肉结实入味,我就比较懒,食左一件就无食了!
带子口感超正,无腥味,好清甜,又大粒喔,食到返寻味😋
之黎又order 左几 round👍🏼 抵晒

特大赤虾
Size 真系成个手掌甘长,净系甘望已经好开心😍
入口啖啖肉, 好鲜美👍🏼

寿司拼盘

寿司点会少左炙烧类呢~
火炙和牛烧得岩岩好,唔痴牙,入口咬几啖就同饭团融为一体。
火炙鳗鱼同三文鱼都系入口即溶😋

👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼芝士焗扇贝

一定要食x3 芝士、沙律酱、扇贝都系我至爱,
三样嘢焗埋一齐,简直系绝配!又香又滑,超好味!

串烧
哩间既串烧都吾错,份量算几足!
鸡软骨又趣又香,鳗鱼够香够多汁,元贝都吾错

👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼金菇牛肉卷
极力推荐! 金菇多汁,牛肉够晒薄,一啖摆落口
口感十足,又爽口又香!

多款炸物

全部都系即炸完上台,脆脆的

花之恋
Size岩晒女仔一啖摆落口, 哩间野都几大方,你睇几多蟹子😍
味道绝对系中上的~

汁烧一口牛

份量十足, 烧得好香口👍🏼

雪糕
有红豆同芝麻味,两个都试左,红豆味吾错。
仲有朱古力牛奶好冰棒。

总体黎讲,我下次仲未黎组长日式放题
食物素质唔错,特别系刺身。店员都好有礼貌好勤力咁帮我地换碟同埋收碟。