2017-07-22 217 浏览
考试考得好,阿Sir请我哋成班一齐食放题庆祝, 拣匀openrice都系兆万呢度嘅放题最抵食,我哋做乖学生都要为阿sir嘅荷包著想!兆万之中呢间食过几次,我哋对呢道放题有信心! 每人送半边芝士焗龙虾,芝士捞埋沙律酱,味道酸酸地,龙虾肉都 叫唔错,唔霉呀! 升级每人俾多60蚊,可以任食赤虾、生蚝、油甘鱼刺身。 生蚝都好饱满,厨师一早张生蚝加酸汁同埋萝卜茸,生蚝食到有啲有蚝味,有啲冇乜蚝味。 炸生蚝又唔干㖞,会爆蚝汁,芝麻鸡翼好脆而且甜甜地又有姜味, 炸芋圆依然都咁好食! 焗生蚝都有用沙律酱,不过都会遮住啲生蚝味! 甜品款式真系有好多,除咗出面雪柜可以攞嘅雪糕、糯米糍之外,仲有呢啲要入纸嗌嘅泡芙同埋其他布甸等。 竟然有冰菠萝食,真系好少食得到,雪糕系雀巢。 呢个汽球甜品系乜嘢? 原来要自己动手用牙签将个汽球笃爆, 爆咗就知道会系乜嘢,今次系布甸,味道ok啦! 升级先有得食嘅杂果心太软, 细细粒切开系唔会太流心,只系软心效果,朱古力味道好浓郁,食落囗唔会干, 我哋叫咗几转,每人食几粒好开心!多谢阿sir今次请我哋食放题,我哋会继续努力向上!

兆万之中呢间食过几次,我哋对呢道放题有信心!
升级每人俾多60蚊,可以任食赤虾、生蚝、油甘鱼刺身
焗生蚝都有用沙律酱,不过都会遮住啲生蚝味!
竟然有冰菠萝食,真系好少食得到,雪糕系雀巢。

多谢阿sir今次请我哋食放题,我哋会继续努力向上!