踏入这家咖啡店马上闻到咖啡嘅香味飘香,令人神清气爽😌。今次我拣左小树头旦糕同埋姜糕咖啡,咁啱又临到圣誔,正!旦糕表面布满像雪嘅糖粉,吸引到我都忍唔住咬一口,个口感呀,外层脆卜卜,入口后朱古力味浓而唔腻,简直系口感同味道嘅完美结合👍👍。再啜一啖那姜糕咖啡,微辣嘅姜味同咖啡嘅苦涩恰到好处地映衬,啖啖暖笠笠,饮嘢时瞬间觉得整个世界都窝心左。转个头,我又睇到蘑菇芝士馅饼,忍唔住又入手一个。佢个面包外壳轻轻嘅,啖啖嘅芝士蘑菇馅料,齐齐夹住出嚟,入口即化,感觉得到蘑菇嘅鲜味同芝士嘅浓郁香气,真系好过瘾。最后,我又试咗焦糖雪芳蛋糕,本来心挂念蓝莓芝士,想唔到意外拣嘅焦糖佳肴,香滑嘅蛋糕质感,加上啲啲区区嘅焦糖香脆质感,简直系咸淡间嘅完美配搭!坐喺舒适嘅店堂一边品味,感觉圣誔节嘅温馨已经提前到嚟喇!简直系享受,一个圣誔应节下午嘅最好安排〜 🎅🍰✨

简直系享受,一个圣誔应节下午嘅最好安排〜 🎅🍰✨