2016-12-29
十二月 佳节当前 人来人往要揾一间风景好 附近又唔会好多人既餐厅其实真系数落唔多 重要系大半年前就要订好枱同几位朋友一早已经拣好左系汀九桥底共进晚餐是夜天空清晰 满布星星 吹来阵阵微风 感觉清新位于汀九桥 四面宁静舒服 无巿区既繁华 郤有私人空间第一次黎到呢间酒店 感觉实在 有冲绳RESORT既一种感觉荃湾同铜锣湾都有接驳巴士直接驶入 方便简单一入酒店 经过长长回转楼梯 感觉富丽又得体入到餐楼位置 楼底高 感觉好 空间感十足 加埋圣诞布置 好欢欣头盘有各种沙律菜 开胃又健康 亮泽外表就会知道用料新鲜多种早餐火腿同风干火腿 干度高 保质好 食落仍然弹牙可口配合埋不同既沙律菜 色香味俱佳酒店级自助餐 最多人拣都系因为海鲜类头盘鲜虾 青口 珍珠贝同长脚蟹见到呢个配搭都会食到停唔到口 REFILL时间快又密 唔怕无得食啦除左沙律之外紧系唔少得各种冷盘其实呢间自助餐既冷盘数目都唔少选择多 品种阔 三文鱼都有分芍草同烟氛 仲有我呢排多左食既健康第一位 「黎麦」添 口感弹牙又有营养价值当然 长脚蟹同鲜虾都我既首选啦长脚蟹新鲜硬净 壳身干净有清洗过咸味唔会太高 肉质厚实够新鲜 唔要调味其实都无问题!!
要揾一间风景好 附近又唔会好多人既餐厅
其实真系数落唔多 重要系大半年前就要订好枱
同几位朋友一早已经拣好左系汀九桥底共进晚餐
是夜天空清晰 满布星星 吹来阵阵微风 感觉清新 位于汀九桥 四面宁静舒服 无巿区既繁华 郤有私人空间 第一次黎到呢间酒店 感觉实在 有冲绳RESORT既一种感觉 荃湾同铜锣湾都有接驳巴士直接驶入 方便简单 一入酒店 经过长长回转楼梯 感觉富丽又得体 入到餐楼位置 楼底高 感觉好 空间感十足
加埋圣诞布置 好欢欣 头盘有各种沙律菜 开胃又健康
仲有我呢排多左食既健康第一位 「黎麦」添
口感弹牙又有营养价值
长脚蟹新鲜硬净 壳身干净有清洗过
咸味唔会太高 肉质厚实够新鲜
唔要调味其实都无问题!!!
鲜虾爽口弹牙 易拆壳之如又唔会软身
好味既秘密咪系新鲜啰!!!
大佬系花菇燘花胶配翡翠呀!!!!
滋补又养颜 口感丰腴 咬落啖啖胶质
仲好痴牙添!!!
我大大话话都食左三转 入一入黎吸下新鲜空气
又补充下朤胶原 应该后生左几年!!!!
你见到主要系以中药材加入去煮理
营养同补身作用都好高好有心
鲜人参蒸鲈鱼柳再加埋杞子
少少人参既甘味 但鱼肉嫩口有鱼油香味
鱼皮都好好咬架㖞!!
药材味唔会太重 但虾仁异常爽口 粒粒都粉嫩透莹
虾始终系主角!!!!
天气冻 生冷既生蚝比较少食
反之食熟既会更好 鲜味充足
蒜味唔会完全盖过蚝鲜味 配合度高 我有再翻食架!!
食到呢个已经饱鬼左
眼见佢个鸡汤真心吸引
虽然佢唔系汤黎 但我用碗装住 佢有红枣人参去煮炖鸡件
极之入味又嫩滑 药味浓 饮少少个汤先发现 其实好好饮
哈哈!! 一反传统地 连汤带肉咁食埋 饮完个身都暖埋!!!
推介斑兰蛋糕 新加坡既味道 极之相似
质感好松软 软绵绵好容易就食几件 斑兰味好出好香口