2020-12-08
天气转凉,加上圣诞来临,疲倦嘅身心特别想得到治愈。抱住想奖励下自己嘅心情,揾左呢间靓靓西餐厅去叹下。入商场,离远就见到间餐厅有好多精致嘅灯饰,令人觉得心头一暖。入到去,服务员好gentleman咁帮我拉凳,超级温柔咁介绍餐单,仲问我地有冇野戒口,真系好周到体贴!首先餐前小点个番茄面包外脆内软好好味,搭配酱好开胃。其次个黑松露汤一攞上黎就好香!我本人麻麻地黑松露,但朋友想试就叫左,惊喜地佢个汤冇刺鼻嘅味,饮落口好滑,配埋脆脆面包,口感好丰富。跟住我地仲叫左个牛油果藜麦沙律,好似系新品黎~d沙律菜够晒新鲜,醋油汁比例啱啱好,同藜麦、牛油果好夹。藜麦外硬内韧,口感QQ地几得意。我地仲叫左个纽西兰海钻蚬扁意粉,我超钟意呢只扁幼身意粉。个碟好靓,d clam好新鲜冇臭味,慢慢食好鲜甜。意粉煮得软硬适中,配小小辣椒蒜头,超级好味。最正都系个羊架啊啊啊!睇返d相都好回味,七成熟肉质好鲜嫩,咬落口真系有肉汁走出黎。其他配菜,酸乳酪焗薯、番茄西兰花都好好味。个青酱同d羊超级夹,系幸福嘅味道!另外佢d鸡尾酒都好正,木质嘅装饰,昏而不暗嘅灯光,环境本身已经令人好陶醉。小酌一杯,同朋友倾下解,真系

另外佢d鸡尾酒都好正,木质嘅装饰,昏而不暗嘅灯光,环境本身已经令人好陶醉。小酌一杯,同朋友倾下解,真系觉得时间慢下来,成身疲劳都冇晒。推荐mojito!真心推荐大家黎试下,食好西,叹好service,对自己好d!