2021-12-25
之前去过soho食饭, 咁就钟意咗呢一区𠮶个风格,咁今次就去咗呢间餐厅度食饭,咁其实呢间餐厅几有格调,而且圣诞就到,咁就见到佢个decoration都几靓,所以我觉得呢间餐厅都几适合一啲情侣去食,又或者系做一啲小小嘅gathering,废话少讲大家睇我食咗啲乜。轻煎三文鱼扒·嫩菠菜 配 意式柠檬甜酒柚子汁: 讲番个三文鱼扒,你会食到三文鱼个肉质鲜味, 另外呢个鱼扒就系煎得到啱啱好唔会太老亦都唔会太生 ,其实呢一个三文鱼都几考厨师个功夫。 食完个三文鱼最紧要食埋佢个配菜,因为佢个配菜吸收鱼的味道同埋佢个汁, 所以成碟我都清哂。冬阴功海虾鱿鱼鲜蚬扁意粉: 呢个冬阴功意粉我觉得几好食因为食得出有泰式嘅风味,而且成个意粉系辣辣地嘅, 个辣味系恰到好处,对于唔系太食得辣嘅人其实我觉得都ok嘅,而且几香同埋佢都算有好多海鲜喺个意粉度,大家可以睇下我啲相。最后饮埋杯 Jumanji & Gin Ever 就闪人, 不得不讲就系杯Jumanji好饮,因为佢个presentation做得唔错,咁𠮶杯威士忌虽然唔系太浓烈,当你继续饮嘅时候就会好快咁 感受到酒味,所以我最后醉咗,咁就返咗屋企瞓觉…如果大家行
最后饮埋杯 Jumanji & Gin Ever 就闪人, 不得不讲就系杯Jumanji好饮,因为佢个presentation做得唔错,咁𠮶杯威士忌虽然唔系太浓烈,当你继续饮嘅时候就会好快咁 感受到酒味,所以我最后醉咗,咁就返咗屋企瞓觉…如果大家行开呢头大家可以试一试呢间餐厅。 我认为几适合庆祝生日或者纪念日。