2023-12-21
我成日去观塘食龙凤号 @longfenghao 🙆🏻♀️ 呢间鲁肉饭专门店圣诞节又有新搞作喇😍🎅🏻 龙凤圣诞套餐🎁今年龙凤号圣诞大餐主打台式烧麻糬火锅🍲 仲有两款特色汤底可以拣:珍珠奶茶汤底、姜母奶茶汤底,两款都好有台式风味🥰!小食方面我拣咗最爱嘅🥚烧香葱蛋卷🍳 蛋卷切开咗一片片,又靓又方便😙锅物仲有成五款选择😍 我拣咗🧈豆乳豚肉豆皮锅🥓 锅里面有超多食材!用嚟送饭面食都好适合🥳之后仲每人可以叫一个饭或面,我哋就拣咗🐥油葱酥鸡肉饭🍚同🧆肉燥干拌新竹米粉🍜 够晒台式风味,又够香😍每人亦都可以拣一杯饮品🥤冻热都有㗎🥰最后就有『圣诞限定」甜品🍧 麻糬火锅喇😍 我哋拣咗姜母奶茶汤底,饮完成个人真系暖笠笠喇🧣!除咗暖笠笠汤底,呢个甜品仲有粒粒麻糬、芋圆同珍珠,烟烟韧韧好滋味🥰 同另一半食完都一齐糖痴豆喇💕
🎅🏻 龙凤圣诞套餐🎁
每人亦都可以拣一杯饮品🥤冻热都有㗎🥰