2023-03-09
又到年尾食圣诞大餐啦,辛苦左成年要好好奖励下自己,今晚book左铜锣湾Crowne Plaza Hong Kong Causeway Bay既意大利餐厅,餐厅既行政总厨有超过20年嘅意大利菜经验,仲管理过不少米芝莲餐,质素当然有保证,餐厅环境非常有情调,用来庆祝生日或者纪念日都系一个不错既选择🌟CHESTNUT SOUP推介大家试下佢地既栗子汤,栗子汤超浓味,饮落仲有栗子粒既口感,再加上burrata cheese ,口感层次非常丰富🌟MEBARU ROCK FISH好欣赏佢地既鱼啖啖肉冇细骨,加上独特既调味,更加能够提升食材既鲜味🌟HOMEMADE PETIT FOURS佢地既Petit Fours造型好精致,最令我印象深刻既系呢个macaron嘅mocha口味脆饼,中间唧满左orange chocolate cream,两者配搭好夹,为呢餐圣诞大餐画上完美既句号
🌟CHESTNUT SOUP
🌟MEBARU ROCK FISH