2023-12-05
上次同朋友试过呢间西班牙菜,一开始见到价钱有啲进取,但都对得住价钱。首先讲吓前菜Uni & Rusa Toast,系海胆配薯仔沙律多士,海胆超级鲜甜零腥味,同朋友一样食第一啖已经惊叹薯仔沙律竟然令海胆甜味更出众😝⠀其次到主菜啦,Carabineo Paella(大红虾risotto),价钱相比起其他餐厅系贵啲,但大虾嘅size,新鲜程度,同生熟程度都恰到好处,虾头膏亦带点点咸香绝对唔腥,十分欣赏呢道主菜。⠀第三道菜嗌咗朋友食过觉得好食嘅Roasted Suckling Pig(烤猪),呢款烤猪好似中式乳猪,配嘅酱都系甜咸为主轴,皮薄而肉质实在带有猪肉香味,配上沙律冇咁肥腻。⠀本来想嗌埋甜品,不过两个人三款嘢食已经足够,留返下次先嗌布丁☺️。