2019-01-01 86 浏览
今日试咗呢一间omakase叫Sushi Kawa。佢哋呢有3个menu, 我哋就试咗一个叫 嘅set。3个前菜包括: 喜之次,芝士西京烧,鸭胸肉。喜之次其实上层系咸咸哋嘅蛋黄,下层系蛋白,层次好分明(不过好似同日本嘢无咩关系😂)。另外个芝士烧嘅芝士味好rich,好正 😋 细细件,唔会好漏,岩岩好之后就系寿司时间 🍣🍣第一轮寿司分别系真鲷,左口鱼,同埋间白。值得一提嘅系件左口鱼加咗紫苏叶同梅酱,令到鱼嘅鲜味更新鲜。而真鲷同间白都系第一次食,非常爽口。第二轮嘅烧凤仙指蚝好特别,师傅用咗芥末汁烧嚟衬呢只蚝,食落口好新鲜,值得推荐。第三轮嘅系金木鲷,油金鱼同帆立贝寿司第四轮嘅系马粪海胆,赤目同三文鱼籽。海胆一啖食落口就溶咗 😭 好感动已经开始饱啦,不过仲未完!仲有寿司!赤陆,大拖罗同鲭鱼。最后嚟埋蚬汤配日本蜜瓜。我真系好饱,好满足
今日试咗呢一间omakase叫Sushi Kawa。佢哋呢有3个menu, 我哋就试咗一个叫 [云]嘅set。

之后就系寿司时间 🍣🍣

第三轮嘅系金木鲷,油金鱼同帆立贝寿司

庆祝纪念
平安夜