2021-12-28
圣诞大餐🎄今年去老牌餐厅食怀旧🥰气氛好食物又好食👍🏼.怀旧复刻版圣诞大餐A HKD5501️⃣鹊肉大虾多士2️⃣燕窝鸡茸汤3️⃣古法烟䲝鱼4️⃣烧火鸡火腿5️⃣传统烧乳鸽一只6️⃣圣诞布甸7️⃣咖啡或茶或橙汁太平馆瑞士鸡翼(8只) HKD185.味道 ★ ★ ★ ★ ☆圣诞大餐set每道菜都好食😋虾多士啖啖肉又大块燕窝鸡茸汤都好浓陏好香,有ok多燕窝,好补🤣古法烟䲝鱼都好食,味道好特别,鱼肉又唔硬烧火鸡火腿呢个摆盘几特别,鸡皮鸡肉火腿薯蓉,鸡肉好食薯蓉都滑传统烧乳鸽有炭烧味,多肉可惜烧耐左,有d overcooked,整体都ok既圣诞布甸系普通brownies 普通我地仲叫左份招牌瑞士鸡翼,呢个真系好食,只只都系鸡全翼,入哂味👍🏼鸡肉都嫩滑,有8只份量都多.环境 ★ ★ ★ ★ ☆枱凳干净,我地有订枱,有卡座,坐得舒适。因为佢保留住以前以木为主既装修,好有90年代既感觉,怀旧感觉.服务 ★ ★ ★ ★ ☆老公打去订枱时,个姨姨都好有礼貌。到正日打黎confirm booking都系每位叔叔都有礼貌,会主动斟水。有个哥仔帮我地合照仲影得好好👍🏼.价钱 ★ ★ ★ ★ ☆CP值高既圣诞大餐,平安夜只收minimum
怀旧复刻版圣诞大餐A HKD550
太平馆瑞士鸡翼(8只) HKD185
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
圣诞大餐set每道菜都好食😋
虾多士啖啖肉又大块
燕窝鸡茸汤都好浓陏好香,有ok多燕窝,好补🤣
古法烟䲝鱼都好食,味道好特别,鱼肉又唔硬
圣诞布甸系普通brownies 普通
环境 ★ ★ ★ ★ ☆
服务 ★ ★ ★ ★ ☆
价钱 ★ ★ ★ ★ ☆
CP值高既圣诞大餐,平安夜只收minimum charge $500一枱,个叔叔仲suggest我地叫一份餐再散叫,冇硬要sell我地叫两份set👍🏼
可惜今日冇梳乎厘😮💨唯有下次再黎食
好开心好满足既Christmas eve dinner 🥰