2017-01-13 3264 浏览
一年一次圣诞节点都要食餐好既,就决定揾间环境好既!食完呢间餐厅既食物后觉得质素同味道都非常值得我再黎!行到电梯先见到原来黎左间2015~2016 MICHELIN Guide推介!只可惜我地呢日黎个天气唔太好,结果个VIEW差少少,但餐厅本身环境好舒适。另外,我觉得WAITER做事手脚快先可以令大家食得开心,唔需要既餐具好快甘收走,最后我地食完坐左好耐都无话想你快的走,反而好乐意帮你加水俾你慢慢坐。我地最先黎既头盘相信系同多数人一样,就系餐厅安排既香草酱面包,餐包好软加埋个香草酱酸酸地好开胃。之后黎个Side Dishes系Giant Fries w/Truffle Mayo炸薯角,薯角外脆内棉既口感,配上我近期至爱---黑松露加蛋黄酱,非常好味,果然系呢度既SIGNATURE!Pasta我地叫左Carbonara配扁意粉(可选意粉),后来上网睇返原来呢个面用既材料非常讲究,全部都系真正意式材料,包括芝士。另外酱汁都比较其他地方食既都多同浓,所以意粉都好入味。烟肉方面用左另一种叫Guanciale风干猪肉,食落口感都硬身的,值得一试!最后食西餐点都要据下扒,由于怕食太生既扒,原本想食肉
一年一次圣诞节点都要食餐好既,就决定揾间环境好既!
食完呢间餐厅既食物后觉得质素同味道都非常值得我再黎!
最后食西餐点都要据下扒,由于怕食太生既扒,原本想食肉眼谂住熟的都可以软身的,但见到西冷系Signature,最后我地都叫左Prime Striploin Steak 12oz 西冷,都知叫Medium Well肉质会有的实,Waiter入完厨房出黎提议Medium真系好食的。最后明白点解要介绍Medium俾我地!黎到见到原来块扒好厚,Mdeium我地用刀好易就分开,同时的肉汁已经流到成碟都见到。而且咬落口时系一件好多肉汁而且非常松软既牛扒!!其实可以唔点跟黎既酱,好够味,正爆!!配菜有半份原整蒜头同几粒薯仔(好彩唔系炸薯条,已经有一份😂),由于朋友唔食蒜头,所以只有我食。其实整熟左系好好味,好易逐粒整出黎,淋淋地,好香!
今餐系非常满意既圣诞餐!!