2020-12-31
又到圣诞,今年无得飞,都想行远D,远远下烦嚣,一早book左黄金海岸酒店庆祝下圣诞,一直都知戈度系美食沙漠,所以都无抱好大期望。我哋4个人中午就到左黄金海岸,谂住行下影下相,一出广场就见到一间绿色白色既屋仔,出面已经有好多人等紧位,身为港女既我梗系吾执输啦,等埋一份终于到我地啦,侍应哥哥好有礼貌咁安排左个相邻2人台比我哋,中间用隔板隔开见到个餐牌,选择困难症嘅我地已经吾知点拣好,因为样样都好似好好食,最后我地点左一个豪华原条鳗鱼茶渍饭,直系豪华版,又大条又厚肉,不得不赞佢个茶渍,好香鲷鱼味,呢个价钱食到两食,而且咁高质素,值回票价另一个我哋点咗个芝士鸡肉蕃茄乌冬,个芝士汤冬竟然同个乌冬好夹而且食完吾觉得好流,抵赞我哋仲点咗鹿儿岛黑毛一口和牛定食,性价比挂住影其他嘢同太想食既关系,已经吾记得同佢影相。另一个我哋点咗既系豪华海鲜丼茶渍饭,刺身好新鲜,个茶渍同样抵赞,夹落个toro好香最后我哋再追加左个刺身,不得不赞个刺身真系好新鲜,果然系直送食材眼阔肚窄嘅我哋因为太饱嘅关系,望住个甜品menu已经唔敢点,唯有等下次,返黎再试其他嘢。临走,我哋留意门口有个色彩缤纷嘅酒墙,睇嚟下次要拣个夜晚试
临走,我哋留意门口有个色彩缤纷嘅酒墙,睇嚟下次要拣个夜晚试埋酒