2017-12-03 784 浏览
每年圣诞季都必到Landmark打卡。近距离欣赏完啲圣诞装置,抬头见到三楼玻璃窗口位嘅招牌同枱椅,一时心痕想食Tea。好老实,啲景靓过啲食物。$500+嘅双人Tea Set,城中绝对不乏更好选择。我个人最欣赏Scone,趁热搽上cream同士多啤梨果酱,入口松化,满口奶香、果香同牛油香味,非常满足。但双人Tea set比四个scone加两个mini 牛角包未免太多,且其他靓质素嘅甜点非常有限。咸点中,较为出色嘅系鱼子酱cracker。D鱼子酱份量都足,唔似某D商舖假鱼子酱之名,点缀两三粒便敷衍了事。细杯装嘅系粟米捞something,味偏咸,可能我口拙,食唔出咩特别之处。甜点中较为特别嘅系cranberry个款同最右嘅红酒慕斯。慕斯下层嘅朱古力脆脆确实增添些许风味同口感。其他几样不外乎抹茶cake 朱古力泡芙,好难失手,中规中矩。总体食物品类同质素都跟唔上个价钱。好彩食左一阵,中庭圣诞装置亮灯表演,为整个体验大大加分,圣诞季,点都系开心啦!