2024-12-30
圣诞节就到啦🎄🎅🏻谂好去边度食圣诞大餐未呢😆✨每年大馆都会放置超巨型嘅圣诞树🎄如果可以望住咁有气氛嘅圣诞树食圣诞大餐就一流啦😋‼️而呢间位于大馆旁边嘅意大利餐厅正正为咗圣诞同新年推出5道菜饱到癫嘅二人套餐🍽️+$100仲有Free Flow Wine🍷🥂望住呢间靓景食真系超有圣诞气氛😍🎅🏻🌟Xmas & New Year Eve Week Dinner Set $688 p.p✨黑松露磨菇汤汤嘅质感比较稀,不过蘑菇味算浓郁,反而黑松露味比较淡✨龙虾浓汤🦞呢个龙虾汤反而质感非常杰身浓稠,龙虾鲜味突出,不过饮落有点略咸~✨黑醋酱牛油果、红菊苣、火箭菜沙律🥗牛油果非常软滑creamy,配上火箭菜沙律非常开胃😋✨蕃茄、水牛芝士、鲜罗勒沙律自己不嬲都好钟意呢个配搭,水牛芝士厚身而重奶味添😋✨白松露酱轮子芝士细宽面配新鲜黑松露成晚最期待就系呢个pasta😍睇住店员用火枪将芝士轮烧热,然后再将煮好嘅白松露酱意粉倒入,将每一条意面都沾满芝士酱,然后再即场刨新鲜嘅黑松露片,见到已经流晒口水🤤😝酱汁系超级creamy,芝士同松露味都非常浓郁!而且细宽面口感爽弹又挂汁,真心超正😍✨海鲜肉酱配耳形意大利面呢款意粉
✨黑松露磨菇汤
汤嘅质感比较稀,不过蘑菇味算浓郁,反而黑松露味比较淡
✨龙虾浓汤🦞
✨黑醋酱牛油果、红菊苣、火箭菜沙律🥗
牛油果非常软滑creamy,配上火箭菜沙律非常开胃😋
✨蕃茄、水牛芝士、鲜罗勒沙律
自己不嬲都好钟意呢个配搭,水牛芝士厚身而重奶味添😋
✨白松露酱轮子芝士细宽面配新鲜黑松露
✨海鲜肉酱配耳形意大利面
呢款意粉口感反而好烟韧!酱汁重蕃茄味,配上海鲜肉酱有酸酸辣辣嘅感觉,超惹味😋
✨柠檬牛油酱三文鱼配田园沙律
三文鱼超大份😹仲要好厚切🤣煎到外皮香脆,中间鱼肉嫩滑,鱼油味香!柠檬牛油酱creamy得嚟酸酸地好解腻😆
✨牛肝菌牛柳
又系大份到傻咗嘅main…😂牛柳份量好多,而且切到薄片所以唔会觉得韧,配上香浓嘅牛肝菌酱成件事又几夹
✨意大利圣诞蛋糕配雪糕
第一次食传统意大利圣诞蛋糕,感觉好似面包😆蛋糕外脆内松软,拎上手仲要热辣辣,中间有提子干,配上冰冻嘅雪糕一齐食一冷一热好正🙌🏻不过就真系好鬼饱😆
✨黄金意大利芝士饼
豪华版Tiramisu放上一片片金箔🤩Tiramisu忌廉好软滑,中间酒味浓郁,蛋糕湿润得嚟有浆口嘅感觉,整体算系几唔错嘅Tiramisu🙂↔️