2009-12-28 21 浏览
话说今次系第3次去铁板站, 第一次系女友放工谂唔到食乜, 就去左九龙城行下, 误打误撞入左黎, 发现原来铁板站D水准真系好得。黎得呢度食就当然食扒啦, 第一次本身想食西冷, 老细极力推介食三角牛扒, 之后一试难忘, 所以圣诞都黎呢度。今次同女友一人一餐, 我食安格斯牛扒, 女友食大虾拼牛扒, 可能因为厨房忙既关系, 铁板唔够热, 但剩系食呢度D食材, 牛扒肉质已经值回票价, 我因为有病唔食得虾, 女友都话个虾味道唔错, 而女友块牛扒始终唔系贵价既关系, 女友既牛就冇我既安格斯牛咁好食了。当日我地加钱要左龙虾汤, 一般出面DELI FRXXXE或者其他餐厅饮既味道食OK, 但呢度味道够浓之余, 真系俾足料, 有好多旧龙虾, 味道GOOD。顺带一提, 阿老细好鬼热情, 成日揾我地吹水, 我地影相佢就连相机都拎埋帮我地影, 好鬼好服侍。埋单两个人先285, 仲要系圣诞节同埋加左钱转龙虾汤。

埋单两个人先285, 仲要系圣诞节同埋加左钱转龙虾汤。

好多龙虾既龙虾汤
安格斯
大虾配牛
甜品
  • 二人餐(唔记得餐名
  • 但主菜系七打牛)
  • 同埋三角牛扒