2022-12-16
一到圣诞真系好多又靓又多特色嘅甜点❤️🫶🏻 有次经过香港站,就试咗呢一间甜品店!Blue berry yogurt cake $78呢一款就好似圣诞节嘅雪花同埋圣诞树嘅装饰咁🙆🏻♀️非常精致 而佢嘅味道就系蓝莓乳酪,一开头都怕佢会好酸,但食落去乳酪味唔会好酸,再加埋蓝莓果酱,个味好温和,好好食😊😍Chestnut Chocolate log cake $78呢款造型上系我最钟意嘅😆成个小树干咁,好可爱🫶🏻而佢嘅口味就系栗子朱古力蛋糕,栗子味好浓郁,而且佢喺入边嘅比例都比较多,反而朱古力嘅味道就比较少,所以如果钟意食栗子嘅你一定好钟意🥰Pistachio Raspberry Tree $78开心果再加红桑子呢个组合好新鲜,呢款蛋糕相对比较甜,但我就好钟意❤️因为中和左红桑子酸酸地,而且佢下面仲有啲饼底增加左个口感😆Earl Grey Chocolate Cake $78不嬲都好钟意食茶味嘅蛋糕,呢款系四款里面最钟意嘅😍🙏🏻伯爵茶朱古力蛋糕,佢伯爵茶嘅味道都浓郁,闻落去好香茶味,不过加咗朱古力,始终都有啲甜🤭但我就觉得好适中!!呢四款蛋糕全部造型都好可爱,如果圣诞party识嘅话,一定好适合💚
Blue berry yogurt cake $78
呢一款就好似圣诞节嘅雪花同埋圣诞树嘅装饰咁🙆🏻♀️非常精致
Pistachio Raspberry Tree $78
Earl Grey Chocolate Cake $78
而舖头入面仲有好多唔同款式嘅细蛋糕同大蛋糕,就算系一啲Cupcake都有,我𠮶日仲试咗佢哋嘅圣诞版蛋白饼,送俾人一定令人好开心😊🫶🏻