(非会员)
2005-12-22 8 浏览
哗,自从上次食过安东尼既芒果大虾后一宜念念不忘,所以今次由小弟做领队,带同一班同事到安东尼处做节,顺便搅埋圣诞派对。由于我哋成三十几人所以安东尼特地比咗成层我哋,而且安东尼见我哋咁开心仲送咗个自家制既Tiramisu 比我哋食。讲番当晚食物既水准:1. 凯撒沙律:啲菜好新鲜,不过我本人就唔系对沙律就冇乜研究,但我班女同事个个都好钟意,话个汁啱啱好,唔会太过酸同过多㖞。2. 鲜打蘑菇汤:蘑菇味好香浓,可以睇得出落足料。3. 烧羊鞍:羊鞍烧得啱啱好,切开后可以见到啲肉汁慢慢咁渗出嚟,个个食过都话“超赞”,另外大厨更选用而家得令既煨蕃薯做配菜,真系连碟都清埋。4. 三椒炒蟹烩意粉:蟹肉鲜甜,而且炒得辣辣地几惹味,而且意粉嗦哂啲汁,所以辣嚟仲好鲜甜。5. 芒果龙虾炒饭:由于做节所以今次选用龙虾,龙虾肉弹牙爽口,个汁又好有果香,而且仲有大大件新鲜芒果肉,加上炒饭,直系不愧为得奖名菜。6. Tiramisu:真系几好味,好软滑带少少酒香,唯一可惜系老板送得一个Tiramisu 比我哋真系少啲,如果多一个就好喇。总结当晚我哋每一个人都满肚而归,真系食得好满足。不过当晚消费多少就唔知,因为老细找数,但

2. 鲜打蘑菇汤:蘑菇味好香浓,可以睇得出落足料。

总结当晚我哋每一个人都满肚而归,真系食得好满足。不过当晚消费多少就唔知,因为老细找数,但应该唔会好贵,因为老细话下次再搅派对都要去安东尼处。