圣诞节想同男友食自助餐, 喺网上见到倚窗阁开卖紧, 有中午自助餐, 即刻订咗位先. 节日既自助餐好快full, 而且呢间之前食过觉得几好. 我地早少少去到登记, 准时11点就安排入座, 等咗5分钟左右就入到去坐, 算快.食物方面, 有生蚝, 螺, 长脚蟹, 青口, 刺身, 寿司, 沙律, 热荤, 汤面, 火鸡, 羊扒...等等, 选择算多, 而且味道亦唔错. 我钟佢个咖哩, 3款咖哩都唔会太辣, 对我嚟讲刚刚好. 仲有羊扒, 颜色好鲜嫩, 最重要系唔会有劲大阵既膻味. 我男友就钟意饮椰子鸡汤, 个汤好受欢迎架, 次次行过都有几个人围住煲汤. 而甜品方面, 除咗基本Haagen-Dazs雪糕杯, 蛋糕, 布甸, 窝夫...等等, 仲有我最欣赏既豆腐花, 劲滑, 有豆味, 虽然我已经好饱, 但都食咗2碗, 真系好好味, 真心推介. Haagen-Dazs焦糖脆饼雪糕味好少见, 男友食咗2杯.  朱古力蛋糕味道够浓, 唔太甜, 正, 但热情果蛋糕同埋布甸就甜咗少少啦.  24号圣诞节既中午 + 酒店环境 + 食物质素 = $475 一位包加一服务费, 算合理啦!
2022-12-24
庆祝纪念