2021-12-26
正所谓人生不如意事十常八九食到一餐难食既西餐好易会呕今日有人book晒台话带我食好西点知山长水远黎到石门间所谓既餐厅系个隐世商场里面已经心知不妙但可能有卧虎藏龙所以我地就入咗去一坐低个侍应介绍我地圣诞combo话烤春鸡同埋焗龙虾得而家呢个时候先有有人带我黎食所以我交晒比佢话事所以叫咗个荒诞combo主菜佢点咗鲜带子明太子汁意粉同埋黑松露烤春鸡个餐包两杯红或白酒由于得我饮所以叫咗两杯红点知酒一上台杯酒冻过今日15度既天气完全冇expect过系杯冰冻红酒开始觉得唔多妥安妮肥头盘先黎个普遍餐厅例牌,煎鹅肝先唔讲卫生问题(之后讲)鹅肝唔差因为都系急冻拎货返黎然后煎之后到个周打蚬汤呢个真系经典基本上呢杯汤系水然后加咗D面包同蔬菜粒同埋几粒蚬肉饮咗一啖就冇再饮人生饮过最难饮既汤莫过于此如果系开粉既汤咁应该系偷工减料个白水汤之后到鲜带子明太子汁意粉味道唔算太差但带子既直径细到好似蓝罐曲奇D曲奇饼咁(应该细过)然后D汁摆到明系忌廉加水或汤然后加D明太子同飞完水既意粉捞成所以起晒泡卖相唔多ok成pat落完老兰劈酒既呕吐物咁意粉之后到个黑松露烤春鸡首先唔讲卖相两只鸡腿应该系焗唔熟比人界咗几刀再返焗但个色似
食到一餐难食既西餐好易会呕
杯酒冻过今日15度既天气
完全冇expect过系杯冰冻红酒
开始觉得唔多妥
安妮肥
头盘先黎个普遍餐厅例牌,煎鹅肝
先唔讲卫生问题(之后讲)
鹅肝唔差因为都系急冻拎货返黎然后煎
首先唔讲卖相
两只鸡腿应该系焗唔熟比人界咗几刀再返焗
但个色似系烚到半熟然后先放焗炉烤
所以只鸡腿好多唔同刀痕同埋D肉鞋过D即食鸡胸肉
然后pat几pat难食既黑松露酱系鸡腿上面就完成咗呢个奇怪餐
最后系碟上面既西兰花烚到淋过煨蕃薯
求其一间饼店
譬如东海堂都好食过佢好多
我都系试咗一啖就冇食
卫生问题就系
伴碟既salad竟然系由做侍应既一双手(掂过晒D餐牌,落单pad,林林总总既嘢)冇洗手就手拿D salad放碟...
睇评语好多人都好评又话超水准,性价比高,好食,滋味,惊喜既良心小店
我就真系有惊冇喜
唔知D人系味蕾有问题定系未食过西餐?
冇乜嘢我都系返出市区揾外卖返屋企食
真系一年容易又圣诞