2021-12-23
听日就圣诞特登早一日出嚟同屋企人庆祝,冻冰冰最简单就系去烚吓烚吓,去咗尖沙咀胡炉,由于迟book位7:30果场已经full晒我哋就食5:30,不过唔紧要早啲食早啲消化,汤底嘅话我哋就拣咗川味酸菜鸭汤锅,其实佢仲有好多款汤底拣不过呢个比较特别同埋出边冇试过,所以今次试吓,真系非常之唔错㖞!本身都惊鸭汤好苏,但系又唔会汤底酸酸地好开胃,汤底入边仲有好多鸭肉,份量好多,食咗啲鸭肉都成4成饱。配料我哋就特登拣咗啲特别啲嘅,牛骨髓之前未食过 ,超得意㖞食落去,软林林有啲似啫喱咁样,牛骨髓本身味道就冇乜味,不过呢点左啲酱汁就好正,同埋口感真系好得意。另外叫咗牛胸花,手切牛胸爽👍😋好多人见到都误以为白色一片片嘅牛胸爽系牛嘅脂肪,其实佢系牛胸前肋骨中间的软骨部位,食落十分爽口、牛味丰富! 想再加强口感就可以用一片牛胸爽夹著一片牛肉滚,一齐食口感层次都加倍提升。呢个都系比较少食,原来系牛肉上面𠮶层油?食落去油香好重,同埋口感爽爽地好得意,食牛肉食到闷可以试吓呢一款,都算几有惊喜㖞另外我哋仲叫咗手工干贝带子饺,好香干瑶柱味同埋系餐厅自己包㗎,入边仲有带子材料好丰富。总括嚟讲食物质素真系唔错,虽然价钱唔系
总括嚟讲食物质素真系唔错,虽然价钱唔系话特别平,不过胜在有质素,同埋汤底选择多又特别。