2022-01-01 636 浏览
去到既时候 餐厅得几枱客 咁waiter就好有礼貌咁带我地入座 圣诞餐分set a set b set a就多d生蚝 setb就多d其他海鲜 咁我地就食set a 一开头 生蚝同apptizer上菜速度极快生蚝就分三个地方 美国 法国同爱尔兰 跟住就系烟鳕鱼沙律 鳕鱼烟熏过冇左鳕鱼原本既texture 之后就青口同几块硬到爆既蒜蓉包 青口就纯粹白灼 完全无味 之后就等佢个risotto 等左廿分钟都未黎 催左一次 等多十分钟都未黎 再催下 咁waiter话即叫即整 要等多阵 留意返餐厅系唔full既 圣诞当日 咁等多几分钟 终于上菜啦 total等左30-40分钟咁 龙虾汁risotto 食第一啖 摆落口 味道还可以 跟住开始咀嚼 咦 喂 d饭未熟嫁啵 硬得黎 仲要起渣 好明显 未熟 等左咁耐 你俾d未熟既饭黎 咁我即时同waiter反映 佢仲要死撑 d饭既口感系咁 烟烟韧韧咁 我心谂你当我第一日食risotto 你d饭系未熟 唔系烟烟韧韧 我都废事叫佢攞返入厨房再整 到时又唔知等多几耐 甜品都无食 我拿拿淋埋单走就算
生蚝就分三个地方 美国 法国同爱尔兰