2022-12-26 647 浏览
之前行开已经见到呢间新开既韩烧店😆一直都好想试😚问店员先知无得book位,衬住圣诞节就早少少大概5:30pm去食,天气冻食韩烧就岩晒😍😍.以为我地已经好早去😏点知都有六七枱客食紧,一埋位已经摆好晒d前菜😙有泡菜、冬菇、沙律、腌菜等等.我地两个人叫左烤猪肉套餐($450)同水冷面($70),另外叫左两罐汽水(各$15).✨烤猪肉套餐✨落左单好快店员已经上肉😝有两旧唔同部位既猪肉,本身已经煎封左表面,但入面仲系生既,店员会帮客人烧😚唔使自己搞😆烧果阵就食吓d前菜咁😋店员都系韩国人黎😏😏全部讲韩文.✨烧到中途店员就会剪开旧肉继续烧,烧到表面好香脆😍😍.✨仲有提供生菜、包饭酱、盐、wasabi、蒜片俾人包肉食😍自己按心水黎包,好有韩国风味👍🏻d生菜食晒店员都会主动refill😽😽猪肉就咁食味道偏淡,近乎无调味,所以最好点少少盐/包饭酱食✨多d肥膏既部分会香口d😆劲邪恶呀😈.✨唯一觉得无咁好食就系烧过既芽菜,好多都㶶左,同埋吸左好多油.✨水冷面✨食韩烧咁热气😝梗系叫个水冷面黎降吓温啦🍜个面好有筋道,有蛋、青瓜、泡菜做配料🥒非常清爽🥗本身见到捞完个汁红红地担心会辣🌶️但食落只系微微辣,而且仲酸酸地咁

✨烤猪肉套餐

✨烧到中途店员就会剪开旧肉继续烧,烧到表面好香脆😍😍

✨水冷面
✨食韩烧咁热气😝梗系叫个水冷面黎降吓温啦🍜个面好有筋道,有蛋、青瓜、泡菜做配料🥒非常清爽🥗本身见到捞完个汁红红地担心会辣🌶️但食落只系微微辣,而且仲酸酸地咁好开胃🥰配搭住烤肉一齐食好正👍🏻

呢个份量两个人唔大食既话都足够😇另外,呢到系免加一收费🎉有人帮手烤埋肉都唔使加一,系香港真系好少见😝
2022-12-25