1K
踏入12月,商场换上圣诞装饰,商铺播圣诞歌,亦都有唔少甜品店、蛋糕店推出节日蛋糕,令你冇办法无视呢个节日,唔知你地有心水蛋糕未?我就一早订左两个蛋糕同朋友开心share,其中一间网店出品,另一间我选定La Famille,佢地嘅产品一向高水准,既有外在美,亦有内涵透过网站可以见到,今年圣诞蛋糕有3款,红丝绒戚风、士多啤梨戚风同柚子芝士蛋糕,柚子芝士蛋糕提供15cm版本,而另外两款蛋糕仲有17/20cm,两口子share冇问题,人多食一样可以。以15cm为例,定价$398。其实三个款都靓,不过我地嗜甜,就订左理应系甜度较高嘅"Joy Christmas"。蛋糕会跟埋餐刀、蜡烛、保温袋,店员细心提醒我地要垂直拎蛋糕,避免倾斜Joy Christmas 圣诞红丝绒朱古力戚风蛋糕 $398跟另外两款比较优雅嘅造型唔同,Joy Christmas比较活泼,蛋糕好colourful,同场嘅小朋友见到咁可爱嘅圣诞装饰就好喜欢喇蛋糕以朱古力味为主,面头唔系糖皮黎架,都系朱古力酱,味道一如所料,甜滋滋,啱哂蚂蚁人。配上香浓法国kiri忌廉芝士,口感细滑,比平时嘅戚风蛋糕湿润蛋糕同忌廉芝士三层相隔,夹层加

透过网站可以见到,今年圣诞蛋糕有3款,红丝绒戚风、士多啤梨戚风柚子芝士蛋糕,柚子芝士蛋糕提供15cm版本,而另外两款蛋糕仲有17/20cm,两口子share冇问题,人多食一样可以。以15cm为例,定价$398。

蛋糕同忌廉芝士三层相隔,夹层加有脆脆自家制比利时朱古力脆米,所以都唔会话好腻

我次次都喺度买埋方便又靓嘅蛋糕牌。
今次当然唔少得"Merry Christmas"。
外卖自取
庆祝纪念