2019-04-08 590 浏览
一大班朋友既聚会,想倾耐d,多数都系拣打边炉。一品鸡煲相信对好多人黎讲都唔会陌生,兴左咁耐到宜家亦都仲系要排好耐队先有位。但当日我地发现,除左打电话订台之外,宜家亦可以用app food Gulu攞定飞,咁就唔使成班人呆等。我地叫左招牌鸡煲一只微辣,另外再加好多火锅配料,选择多份量ok。鸡煲一如以往咁够味食到差不多就开始加汤打边炉。有我最爱既午餐肉,午餐肉有分炸同普通,两款我地都有order,不过建议炸既比较好,肉质会无咁散。另外牛肺同鸡子系我既新尝试,牛肺处理得干净。鸡子无腥味,食落个感觉好似粉肠咁。炸响玲亦都系我至爱,但就唔系新鲜即炸,而且有d都几碎下临走时门口有部7秒除味机,我地个个都走去试下玩下喷出黎既就好似K房个种味,当刻就好似有用,但其实走左无耐个阵鸡煲味都仲系环绕住整个人

临走时门口有部7秒除味机,我地个个都走去试下玩下
2019-04-04