2018-05-05
难得既Happy Friday同朋友黎到荃湾西附近呢间特式小店,佢话平时冇咩人知呢间店,因为佢净系开晚市好神秘咁不过去到真系完全估佢唔到,唔讲都唔觉佢系系街市熟食中心入面,平日熟食中心比人既感觉就系比较唔卫生,同埋所有档口围埋一齐,但荃湾香车街街市熟食中心比人既感觉就完全唔同夜晚望过去就好似星空一片咁,不得不提既系小店上所有摆设同字句画作都系店主一手一脚画真系好令晚市仲有优惠睇到已经好肚饿啦就咁睇相你又点估到佢系位于街市熟食中心呢而且店内都好干净,但可能因为我比较早到,7点场内未有其他人店内系用呢张简单既餐牌,然后睇岩就揾职员落单我地两个一十五十六,结果简左劲多野食清酒煮蚬 $48份 ★★★★★小妹会比五粒星佢,因为佢同出面食既好唔同,汤内除左清酒仲带左啲昆布味,十分香甜,当然主角系蚬,每只都有蚬肉,而且冇乜沙,十分难得我好中意佢既汤,如果有碗乌冬,我会当沾面咁食蒜烧生蚝 $48份 ★★★★★一样系小妹既五星推介爱蒜人士一定要叫,佢多汁又入晒蒜香味,唔好以为烧蚝最后会得返只蚝屎你睇佢仲系脉噗噗架而且真系好香下厚肉多汁,我连汁都饮埋烧菠萝 $18份 ★★★烧菠萝比起头先两样野就稍为逊色,
晚市仲有优惠睇到已经好肚饿啦
清酒煮蚬
清酒煮蚬 $48份 ★★★★★
蒜烧生蚝
蒜烧生蚝 $48份 ★★★★★
蒜烧生蚝
你睇佢仲系脉噗噗架而且真系好香下厚肉多汁,我连汁都饮埋
烧菠萝
烧菠萝 $18份 ★★★
烧菠萝比起头先两样野就稍为逊色,其实可能因为佢大大旧比较厚,比较难咬但好甜好多汁,我食到牛油同盐味其实都几好味
烧韭菜
烧韭菜 $16 ★★★★
用料新鲜呃唔到人,因为韭菜好嫩,加上佢烧香左后加上味粉又系一道佳品
汁烧鸡肉串
汁烧鸡肉串 $16串 ★★★★
又是四星之作唔好睇佢咁大旧以为好「鞋」,佢系烧汁味浓甜甜既然后一串好多肉,但仍然香嫩
盐烧牛舌
盐烧牛舌 $58 ★★★★★
怕生既朋友可能要要求大厨整熟d,但小妹表示呢个正正系呢个餐品既精髓但我就偏好就咁食,已经有啲胡椒系上面所以就咁食都好正,而且口感淋香刚刚好牛魔王精选
烧烟肉露荀卷 $22 ★★★★
露荀好嫩配上烟肉,好夹
芝士薯仔年糕 $32份 ★★★★
佢系邪恶流心架!你实估佢唔到,炸面好薄,年糕好「烟un」
总结就系揾到个好既聚脚点,同朋友吹水倾计食串烧价格完全唔贵,而且环境干净舒服呢个季节黎有风吹既时候劲凉下次想试多啲其他野I will be back