2010-02-24 39 浏览
朋友一家大细从英国回来,相约食饭但又想同仔仔囡囡唱 K,突然想起上年暑假时,层与她们在 Mega Box 的 CEO聚会,果次都 Ok ㄚ!所以今次介绍,咁当然而家会贵 D 约$210位(Burffet +2个 drink 连 K 钟 7pm- 12am)玩足成晚都算抵ㄚ,果晚仲话可以比我哋玩到朝早 5 点几添!咁如果你当2 百几系 Burffet钱,食尼 D 野咪唔抵啰! 其实,响 Karaoke 嘅Burffet嚟讲佢 D 食物嘅味道都算几好嫁嗱!佢哋比咗个房系好近 Burffet 嘅,又有两边电视、又有电脑,真系 very good ㄚ,连朋友都觉得个气氛唔错! 至于食物方面,不知是否今次收正价(上次只系 +$10啫),所以D 食物嘅味道好过上次。要值得一赞系佢哋 refill 食物嘅速道很快,除咗有个牌仔例明D 限量嘅食物推出嘅时间之外;仲会响 KTV上面 show 出个时间 remind 你,不过你千祈唔好太大安指意,迟迟先行出去,因为 D hot item嘅食物,如:–原盅人参鸡汤、焗龙虾、朱古力心太软…等,话咗系得咁多份就出咁多份,迟咗排队轮到你都无嫁嗱!

气氛唔错!

都无嫁嗱!

有咩食?!好,介绍多次:–

日式冷盘:–三文鱼、吞拿鱼、北寄贝…等刺身,还有寿司、冷面。

西式冷盘:–沙律、cool cut、龙虾仔、螺

热盘:–中式小炒、蔬菜、素菜、鸡、芝麻斑、牛杂、肠仔、点心(烧买、牛

肉)、烧牛肉、青口、面包、Pizza、薯蓉、牛仔骨、中西式汤、原

盅人参鸡汤、焗龙虾、酥皮牛柳、一人火锅(肥牛、丸、乌冬、芋

丝、炸鱼皮、豆卜)……

日式热盘:–铁板炒面、串烧(鸡、猪、羊、鸭肾、刀秋鱼)

甜品:–芒果chesse cake、黑森林、chocolate mousse、木糠布甸、啫

喱、ㄧ口蛋糕、朱古力心太软……

总括嚟讲抵玩抵食,埋单HKD2,080(平均一人$260,我哋仲叫多咗

半打啤酒,$218买 6 支送 2支。)大至上食物嘅味道及质数我都比 70 分!

☆★我的好味推介有:–原盅人参鸡汤、螺、三文鱼、Pizza、一人火锅

铁板炒面、鸡串烧、朱古力心太软、chocolate

2010-02-19