2019-02-28
一班人食饭,好多时都会选择打边炉,一班人围住一边食一边倾计就最好不过!今次就试咗呢间101手工涮涮锅~ 朋友订咗枱,所以唔洗等就有位,服务员态度好好咁带我地入去坐我地一行7个人,可以叫两个锅,坐得都好松动,环境唔错!重点系唔会好嘈,真系可以一边十下十下,一边倾住计!呢到嘅套餐都喺任食食到饱,价钱三百蚊左右,又唔算太贵,但食物质素好高!MANU太大张,只系cut咗一部分,比较重要嘅部分睇清楚啲~汤底方面,我地叫咗一个酸菜卜卜蚬锅同埋台湾香辣三杯鸡涮涮锅~ 佢地分别系有前菜(可以无限加)﹑肉类(每2位送1碟),同埋可以选择手工火锅拼盘或者台湾夜市火锅拼盘!而我地就简咗前者~先讲汤底,2个锅都好好味,冬瓜卜卜蚬入面有食唔完嘅蚬,数量非常足!而辣汤底我地叫咗小辣,个辣味已经好入味好好食!一流!前菜方面佢个手撕鸡非常好食!!!食极都唔厌!肉同火锅拼盘材料好新鲜,份量亦好多!个人最中意佢嘅墨鱼丸!好弹牙好好食!仲有嘅系佢地可以有其他嘅𩠌可以无限加,特色饮品都系,所以非常抵食!其他食材有菜类﹑乌冬﹑面﹑其他一向都有嘅火锅配料,而饮品佢地有可乐沙冰﹑奶茶﹑水果茶﹑普通热饮同汽水!选择嘅款式有好多!我地
前菜方面佢个手撕鸡非常好食!!!食极都唔厌!
我地个个都食到好饱,时间好足够,食完仲可以去附近行阵街都得~
下次同成班朋友一齐一定要订枱黎试一试啊~