2023-06-09
前几日有朋友嚟屋企整个下午茶gal talk,但又唔想成日咁闷食CAKE,叮一声谂起附近有间Cinnabon,就动身去买返几件!平时行过都无留意,原来都几多款式,仲有唔同size拣,既然有朋友嚟当然要拣多几款唔同味道share食~ 店员介绍呢款新出柠檬椰子卷,朋友话酸中带甜嘅柠檬酱,配上大量椰丝喺面层,几醒胃!我自己就偏好Apple Caramel,无论闻或者食到玉桂苹果味道就有一种香甜同幸福嘅感觉。Choco Peanut Butter有著一层浓厚花生酱,再加上朱古力酱,一啖咬落去好满足,超邪恶~招牌玉桂卷有香滑creamy cheese frosting,不花巧已经够晒好食!见有限定Promo椰子柠檬梳打,就叫嚟试下,望落系透心凉嘅海蓝色,饮落有椰子清香同酸酸嘅柠檬味,好Refresh~仲有荔枝玫瑰梳打,同时有玫瑰花嘅幽香同荔枝嘅清甜!BTW,几钟意佢店舖嘅Color tone,外卖packing又靓,真系食tea好选择~