2019-06-13 1228 浏览
一间只适合成班人睇波吹水食宵夜,绝唔适合二人世界的火锅店回头率:🌕🌕🌕🌑🌑环境:🌕🌕🌕🌑🌑服务:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑价钱:372/pal◆Summary◇坐得阔落舒适,服务唔错收碟奇快⚡️汤底价钱偏贵,配菜选择大路,贵嘅款式品质上乘,平嘅款式就中规中矩。推介顶级安格斯牛颈脊&竹蔗马蹄水✅唔推介黑柏叶⛔️成班人Share食就性价比高,两个人食就性价比低————————————————————————◆蟹籽墨鱼油炸鬼6件◇HKD58🤨热门菜式但较为失望。油炸鬼厚身,炸得过火,咬落太硬⛔️墨鱼肉弹牙,不过味道偏咸,蟹籽的加入亦未显作用◆招牌花胶鲨鱼骨胶原汤锅◇HKD188😋作为汤底都几贵,不过材料好足,用左猪手鸡脚花胶等等嘅材料熬制,汤底味道醇厚鲜甜,可以一试⚠️不过唔系煮到起胶果种,比起花胶汤底更加似鸡汤◆顶级安格斯牛颈脊(小)◇HKD188😍两个人食份量啱好,价钱偏贵但一分钱一分货,牛肉雪花纹理清晰,入口鲜嫩肉味浓🐮牛魔王们一定要试下‼️◆甘香泡饭◇Free 😍随汤底附送嘅一木桶饭焦,炸至金黄色,舀一勺汤浇在饭粒上,浸泡几
一间只适合成班人睇波吹水食宵夜,绝唔适合二人世界的火锅店

回头率:🌕🌕🌕🌑🌑

蟹籽墨鱼油炸鬼

◆蟹籽墨鱼油炸鬼6件◇HKD58🤨

招牌花胶鲨鱼骨胶原汤锅

◆招牌花胶鲨鱼骨胶原汤锅◇HKD188😋

顶级安格斯牛颈脊(小)

◆顶级安格斯牛颈脊(小)◇HKD188😍

甘香泡饭

◆甘香泡饭◇Free 😍
随汤底附送嘅一木桶饭焦,炸至金黄色,舀一勺汤浇在饭粒上,浸泡几分钟,半绵半脆的米粒尽吸汤底的鲜味,响铃与之相比顿觉油腻失色

◆竹蔗马蹄茅根◇HKD38/渣 😍
住家的味道,清甜可口☘️相信冇额外添加糖

鱼皮饺

◆鱼皮饺8粒◇ HKD48 😍
饱满晶莹的鱼皮饺,弹牙又微韧,味道同口感都深得我心

◆自家制响铃◇HKD48 😍
与平时买的响铃稍有不同,呢度腐皮更为厚身,浸润汤汁之后的鲜味更加突出,而因为腐皮厚身咬落亦更实在而非平时的薄如蝉翼一咬就扁

新鲜黑 柏叶

◆新鲜黑柏叶◇HKD68😩
平时好难食到黑柏叶,因为冇经过漂白处理保质期好短,价钱自然水涨船高。见到呢度竟然平平地$68就有得食当然唔可以错过。点知膻味过于浓烈,久煮不散,最后我地也只能作罢⛔️

酱料

💁🏻‍♀️有辣椒、蒜蓉、炸蒜、香葱、沙茶酱、芝麻酱、酱油七款酱料选择,每位$20,装完就会收走㗎⚠️

💁🏻‍♀️不幸地我就系两个人去食,食得好饱但睇到张单真系眼都凸👀所以如果人少少就唔好嗌咁贵嘅汤底,留翻嗌多两碟贵牛肉好过

💁🏻‍♀️冷气唔算好够,抽风一般,烟雾缭绕觉得自己做左全程嘅蒸汽facial
顶级安格斯牛颈脊(小)
甘香泡饭
鱼皮饺