2019-05-09 148 浏览
天气反常🌨 #小秘书 呢两日居然要著 #冷衫🧶返工❄️ 不过都好嘅,又有藉口比我班 #猪朋狗友 约出嚟 #打边炉😉唔知由几时开始,养心殿《铜锣湾》台式养生锅 成为咗我哋嘅 #聚脚地。呢晚大家都准时收工,未够6:30已经坐抵开炉👀 不过唔系咁好彩安排我哋坐咗喺gas炉张枱,成晚煲汤又唔多滚... 唯有慢慢食斯文啲啦😅🤣 #小秘书 每次嚟 #养心殿 都会叫 #麻辣锅,因为食至爱嘅 #鸭红 、#响铃 就一定要配埋佢🤩 而呢度嘅 #麻辣锅 唔系𠮶种辣到爆炸嘅口味,可能系 #厨师 喺汤式加咗啲 #龙眼肉,将辣味调和得啱啱好👍🏻 至于我朋友拣𠮶个 #养心锅,里面有 #乌鸡 同 #鱼头,#服务员 仲话有 #专驱头风嘅药材,听起嚟都好补😏#打边炉 当然唔少得 #牛、#羊+#肉丸 啦😉 呢晚最难得 #竹笙 有货返,贵就贵啲,不过好厚身,索哂啲 #药材汤 一齐摆落口,好好味呀❤️

2019-05-08