2016-07-19
香港地咁多人, 想出街食饭, 但又唔想等位等成个钟, 近排DOWNLOAD左个APPS ~~ "FOODGULU"唔需要自己亲自到店舖取票等位, 只需上个APPS, 就可以取票, 个APPS仲可以见到轮侯号码去到几号,咁就可以预时间出发去攞位LA..LAB66今日去到LAB 66 做下白老鼠先 总共有两层, 餐厅细细, 但坐位一D 都唔觉得逼, 墙上有许多钨丝灯做装饰, 工业风味, 几特别, 又有格调个人几喜欢有图既餐牌, 起码知道食物个样, 唔需要估估下, 食物种类尚可, 但每样都非常吸引,谂左好耐, 终于作出决定, ..猪不理沙律猪颈肉, 芝士, 蕃茄, 合埋一齐食, 猪项肉唔UN, 蕃茄又新鲜, 芝士既香浓, 味道夹又开胃芒果软壳蟹卷 睇个名就知"必叫之选"少少甜既芒果汁, 加入脆身既软壳蟹,被清爽既沙津菜同软林林既薄皮包住外表同内涵都一样咁正姜汁芥兰忌廉汤忌廉汤口感CREAME芥兰味唔特出, 但亦无草青味, 姜汁系分开, 比你自行加配,加埋落忌廉汤, 又几特别㖞少少辣既味, 但又无辣既感觉 帆立贝墨汁意粉虽然它食到成口都系墨汁既意粉, 但朋友介绍我必食
个APPS仲可以见到轮侯号码去到几号,
咁就可以预时间出发去攞位LA.. LAB66 今日去到LAB 66 做下白老鼠先 总共有两层, 餐厅细细, 但坐位一D 都唔觉得逼,
墙上有许多钨丝灯做装饰,
工业风味, 几特别, 又有格调 个人几喜欢有图既餐牌,
起码知道食物个样, 唔需要估估下,
食物种类尚可, 但每样都非常吸引,
谂左好耐, 终于作出决定, ..
猪颈肉, 芝士, 蕃茄, 合埋一齐食,
猪项肉唔UN, 蕃茄又新鲜, 芝士既香浓, 味道夹又开胃
睇个名就知"必叫之选"
少少甜既芒果汁, 加入脆身既软壳蟹,
被清爽既沙津菜同软林林既薄皮包住
外表同内涵都一样咁正
忌廉汤口感CREAME
芥兰味唔特出, 但亦无草青味,
姜汁系分开, 比你自行加配,
加埋落忌廉汤, 又几特别㖞
少少辣既味, 但又无辣既感觉
虽然它食到成口都系墨汁既意粉,
但朋友介绍我必食
好大只帆立贝系面呀,啖啖肉,上面仲放了少许蟹子
厨师火侯控制得刚刚好, 刚刚熟, 又唔会太干水,
意粉软硬度适中, 有弹性,
份量非常大份,酱汁味道浓烈
猪软骨非常林身, 口感佳
又到甜品时间LA
每次出街食饭, 最期待既一PART
感觉系Tiramisu 既杯装版
里面有Lady Finger, 车厘子, 同玫瑰花雪糕(正常系Tiramisu ice-cream, 但果日售罄)
出面ESPRESSO 同COFFEE LIQUEUR
个入认为唔洗2杯放晒入去, 每样1/3 捞入去就己足够,
玫瑰花雪糕食落普通, 但aftertaste 好有玫瑰味
觉得似杏仁味多D
口感唔错
SERVICE唔错,食物水准好好呀,
位置亦方便, 同朋友黎食下饭坐下, 感觉非常舒服