2018-07-26
朋友约观塘食饭,行错路,响工厦上电梯去间餐厅 - 魔膳厨房。餐厅面积好大,装修复古得黎又有艺术感,仲有projector 播下片。餐牌都好别致,长型厚木板📋,有套餐又有单点,琳琅满目。餐厅中心有沙律bar,跟餐加+$38就可以任食沙律,可惜冇影到相😣! 沙律款式多不胜数,好似酒店自助餐咁👍🏻,例如:三色椒、生洋葱圈、车厘茄 等等,沙律酱款式都四五款。 但今晚唔系好肚饿,我地两个都冇加钱食,在场都有过半食人食。我地叫左两个set dinner,跟餐有餐汤&餐包,餐汤有罗宋汤/南瓜汤,一人一款,罗宋汤好多配料,朋友话南瓜汤好creamy。餐包热哄哄,表皮脆内里软,有别一般质素。主菜:扒大虎虾配龙虾汁意粉,有虎虾&青口配衬,材料新鲜。意粉配龙虾汁,味道更浓厚!意粉底仲有层虾米&八爪鱼粒吸哂精华。墨西哥香辣猪肋骨配芝士焗疯薯,大大条Baby Ribs,厨房好劲,咁大条都冇烧焦之余,仲烧到好香 好有咬口。
餐牌都好别致,长型厚木板📋,有套餐又有单点,琳琅满目。
主菜: