2017-07-19 3444 浏览
星期日约咗一班fd 聚旧,原本想去沙田食饭,但又怕好多人,所以就嚟咗科学园!呢间之前有朋友食过话好正,所以决定试试!嚟到铺头,已经觉得环境好舒服,景观好开扬,真系见到都心情大好!见到餐牌有好多好嘢食,我哋四个人决定叫几个share !首先叫咗个黑酱油豚骨拉面,个汤底好浓,拉面都煮得啱啱好,唔会太淋,够爽口,食完个面大家都忍唔住饮番两啖汤!上面嘅猪软骨都整得好好食,入口即化嘅感觉!之后系花见月特上鱼生丼定食,外型好靓,上面有三文鱼子、海胆、带子咁好多款刺身,全部都好新鲜!可惜我地太贪心,最终都食剩咗啲饭!除咗定食同拉面见到佢有个special menus 系食all day breakfast,贪得意就叫咗嚟试吓,又几盏鬼,无谂过香肠都有三款,佢配埋日式薯饼,又几有新鲜感, 同埋薯饼都系好脆好好食!   呢度叫野食可以追加刺身同其他小食,我哋要咗三文鱼、三文鱼腩同甜虾刺身,全部都好新鲜,所以一上枱就比我地清晒!  我哋仲要埋薯饼、鱿鱼饼同明太子鸡翼,结果饱到不得了,但鱿鱼饼要赞下冇谂过份量咁大,一份可以切到四件,我哋仲叫咗两份,结果当然食到劲饱!至于明太子鸡翼,都好足料,同埋有好多明太子
我哋仲要埋薯饼、鱿鱼饼同明太子鸡翼,结果饱到不得了,但鱿鱼饼要赞下冇谂过份量咁大,一份可以切到四件,我哋仲叫咗两份,结果当然食到劲饱!至于明太子鸡翼,都好足料,同埋有好多明太子系入面!

食完大家再倾左好耐先走,仲约埋下次要过黎踩单车再食过。
2017-07-16