2018-09-18 198 浏览
早排同朋友嚟咗呢间餐厅食饭聚旧,听闻系唔错嘅半自助餐,所以好期待。主菜系落order叫嘅,本来谂住要等,想出去攞其他嘢食先,但估唔到佢好快就上菜,侍应好贴心叫我地趁热食,于是就食咗主菜先啦。我叫咗嘅主菜系法式宝云酥羊架,佢嘅面包糠好香脆,里面又包含咗蒜蓉、芥末、蜜糖等等嘅香料,非常之入味。另外,佢配嘅薯菜都好特别,系干嘅香蒜、紫薯片、秋葵干同蕃茄仔,口味清新,口感干脆,又可以中和下浓烈嘅羊膻味。总括而言几中意呢道菜。我其中一个朋友就叫咗波士顿龙虾米占多,浓郁嘅芝士捞埋龙虾肉同各种配料,非常creamy。自助餐吧有嘅食物包括:餐汤、新鲜海鲜、沙律、饮品同甜品。甜品有啫喱同4款蛋糕,包括tiramisu、柠檬、朱古力同蓝莓,每款都系小巧细细份易入口。鱼生都好新鲜。有好多款新鲜海鲜,包括:生蚝、冻蟹、翡翠螺、青口同冻海虾,种类繁多,而且都好鲜甜。唯一系生蚝有少少沙,希望可以再洗干净d。价钱方面,因为系星期五晚会贵少少,每人$328再加一,同外面啲酒店自助餐价钱不相上下,但因为呢度食物质素都唔差,所以可以接受。

法式宝云酥羊架

波士顿龙虾米占多

自助餐吧有嘅食物包括:餐汤、新鲜海鲜、沙律、饮品同甜品

鱼生都好新鲜。

• 法式宝云酥羊架