整体评价:★★★★★性价比:★★★★★食物质素:★★★★★今日就去试咗屋企附近嘅一间上海菜😆餐厅位置比较隐蔽,喺牛头角街市斜路嘅最上方最入🙆🏻‍♀️但入到餐厅,环境舒适阔落,仲有几张大枱可以for多人聚会,而餐厅卫生环境都十分干净企理~👍🏻🅵🅾🅾🅳招牌小笼包 $45果然系餐厅招牌菜,粒粒都系正宗皮薄多汁嘅小笼包‼️每一粒小笼包都有大大粒肥瘦比例恰当嘅猪肉馅,而包底仲有满满嘅肉汤,鲜甜美味,味道浓郁,十分足料🤤🤤另外亦都可以因个人口味沾上姜醋调味~云吞担担面(送豆浆) $58担担面酱汁嘅麻香味比较重,并带有浓郁嘅花生香,香辣可口🥹而面条就好挂汁同有嚼劲,云吞亦都鲜嫩多汁,食落成碗面嘅层次都十分丰富👍🏻藕心伴牛展 $58莲藕心超级爽口,牛展肉都十分嫩滑,再配上餐厅秘制辣汁,十分惹味开胃😙😙豆沙窝饼 $68外层面皮酥脆而不油腻,豆沙馅嘅质地都比较柔软顺滑,红豆味好浓郁,食落口感轻盈,香甜可口😍😍虎皮椒炒猪颈肉饭 $65薄切嘅猪颈肉嫩滑多汁,食落口唔会觉得过度油腻,而炒香过嘅虎皮椒香味好出,虎皮椒嘅辣味唔会过到辛辣,但提升咗成道菜的风味😝😝😝
整体评价:★★★★★
性价比:★★★★★