2016-10-20
呢间位于尖沙咀既放题,成日听日讲得多,今次真系闻名不如一试!本人超中意食软壳蟹,次次食放题都一定必叫。今次既软壳蟹手卷都真心几正,啖啖咬都有蟹肉,同埋炸粉唔会太厚,口感岩岩好。加上饭唔算太多,三四啖就食完,可以留肚食其他野,不过走之前都叫多个食,真心系几正!芝麻鸡翼岩岩炸起就上枱,卖相相当吸引,外皮超级脆,炸得岩岩好。如果唔系因为喉咙痛,一定食多几只!仲有平时食过既天妇罗虾,一系炸粉太厚,一系觉得虾好似有啲未熟甘。但今次既天妇罗虾真系岩岩好,炸粉唔会太厚。不过建议尽快食左炸物先,如果冻左,炸粉就会变厚左,口感冇甘好。香蒜一口牛柳粒好惹味呀,一上枱就嗅到一大阵蒜香味。第一次食到冇肥肉既牛柳粒,之前食过既都好肥,有好多脂肪。但这间既牛柳粒好开胃,牛柳粒吸哂蒜香汁,而且肉质唔会太硬,几有咬口。真心推介牛柳粒!平时食既吉列大虾卷都只系上面有啲沙律酱就上得枱,但这间就特别啲,有埋木鱼碎放系沙律酱上面,口感的确几新鲜。同埋一客有4旧,唔算太大旧,可以试下这个大虾卷,又食下其他野。仲有好多唔同既野饮,不过唔记得影相,饮饱食醉又系满足既一大餐啦~
本人超中意食软壳蟹,次次食放题都一定必叫。今次既软壳蟹手卷都真心几正,啖啖咬都有蟹肉,同埋炸粉唔会太厚,口感岩岩好。加上饭唔算太多,三四啖就食完,可以留肚食其他野,不过走之前都叫多个食,真心系几正! 芝麻鸡翼岩岩炸起就上枱,卖相相当吸引,外皮超级脆,炸得岩岩好。如果唔系因为喉咙痛,一定食多几只!仲有平时食过既天妇罗虾,一系炸粉太厚,一系觉得虾好似有啲未熟甘。但今次既天妇罗虾真系岩岩好,炸粉唔会太厚。不过建议尽快食左炸物先,如果冻左,炸粉就会变厚左,口感冇甘好。 香蒜一口牛柳粒好惹味呀,一上枱就嗅到一大阵蒜香味。第一次食到冇肥肉既牛柳粒,之前食过既都好肥,有好多脂肪。但这间既牛柳粒好开胃,牛柳粒吸哂蒜香汁,而且肉质唔会太硬,几有咬口。真心推介牛柳粒! 平时食既吉列大虾卷都只系上面有啲沙律酱就上得枱,但这间就特别啲,有埋木鱼碎放系沙律酱上面,口感的确几新鲜。同埋一客有4旧,唔算太大旧,可以试下这个大虾卷,又食下其他野。 仲有好多唔同既野饮,不过唔记得影相,饮饱食醉又系满足既一大餐啦~